Tämän ihanan ohjeen bongasin Vilijaanan blogista ja oli pakko heti tehdä. Samalla leivoin myös karjalanpiirakoita ja saaristolaisleipää. Siinä se lauantai ilta meni leipoessa,avomies oli apuna :D

 

Meillä noista perunapiirakoista tuli ähän tuollaisia cocktail mallisia,mutta hyviä oli :) Teen kyllä uudestaan.

Ohjetta muutin sen verran että kaurahiutaleet jätin pois ja korvasin ne ruisjauhoilla.

 

Kuoritaikina:

2 dl vettä

2 tl suolaa

2 dl vehnäjauhoja

2 ½ dl ruisjauhoja

 

Täyte:

 

perunamuusia

2 kananmunaa

 

Sekoita kylmään veteen suola ja jauhot hyvin, mutta varo vaivaamasta taikinaa liikaa. leivo taikina tangoksi ja jaa se noin 22 osaan. pyöritä palat palloiksi ja paina litteämmiksi kakkaroiksi. Ripottele jauhoja väliin ja peitä leivinliinalla tai muovilla. kauli palat ohuiksi piirakankuoriksi ja pinoa keoksi ripottaen runsaasti jauhoja väliin. Täytä kuoret perunamuusilla, jättäen n. 1 cm:n reunan kääntämistä varten,käännä reunat ja rypytä ne täytteen päälle. Paista piirakoita 250 asteessa,kunnes ovat pohjasta kovettuneet ja päältä kaunnin ruskena täplikkäitä. Voitele piirakat voisulalla ja peitä leivinliinalla tai voipaperilla.