tässä meni kyllä kaikki mönkään:( ensinnäkin karkit ei onnistuneet,en tiedä lisäsinkö sokeriliemen tms liian kuumana valkuaisvaahdon joukkoon,kun tuli tuollainen kirkas kerros pohjalle :( tein levynä nämä,ensi kerralla yritän pursottaa. toisekseen laitoin päälle liikaa tomusokeria ja kuvakin meni pilalle. Mutta uudestaan meinaan kokeilla,jos sitten onnistuisi. halusin kuitenkin ohjeen pistää tänne.

7 liivatelehteä

1 dl vettä

2 valkuaista

5 dl sokeria

1 dl vettä

elintarvikeväriä halutessasi

tomusokeria ja maissitärkkelystä pintaan

 

pane liivatteet likoon kylmään veteen. vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. mittaa kattilaan 5 dl sokeria ja 1 dl vettä,lisää myös väriaine jos haluat, keitä miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia. kiehauta 1 dl vettä ja luiota kuivaksi puristetut liivatteet siihen. Lisää vaahdon joukkoon liivateliemi kokoajan sekoittaen. Lisää sitten sokreiliemi ja jatka vaahdottamista, kunnes seos alkaa jähmettyä ja jäähtyy hieman. ravista sihdin läpi leivinpaperin päälle tomusokeria paksuksi kerrokseksi. purstoa seos pitkiksi tangoiksi tomusokerin päälle ja anna jähmettyä muutama tunti ja katko sopivan kokoisiksi paloiksi. pyörittele vielä palat tomusokeri-maissitärkkelysjauhoseoksessa kauttaaltaan ja tarjoile.

 

Vinkki!

voit myös kumota koko seoksen tomusokerilla ja maissijauholla kauttaaltaan peitetylle leivinpaperille ja levyn jähmetyttyä leikata paloiksi ja tarjoilla. Vaahtokarkkeja voi myös maustaa mielensä mukaan muutamalla tipalla aromia.