1632112.jpg

tälläisiä tein yksi päivä,oli hyviä:) tosin kuva on huono, eikä rinkelit ihan pyöreinä pysynyt.
Ohje tulee myöhemmin.

Ohje:

2 ½ dl vettä
25 g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä tai sulatettua margariinia
6-7 dl vehnäjauhoja

Keittämiseen:

1 l vettä
1 rkl suolaa

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai jos käytät kuivahiivaa niin sekoita se pieneen määrään jauhoja. Ja lisää jauhoseos kädenlämpöiseen veteen.
2. Lisää suola, öljy ja puolet jauhoista puuhaarukalla sekoittaen.
3. Alusta loput jauhot taikinaan käsin. Taikinan pitää olla tiiviimpää kuin pullataikinan.
4. Kohota taikina lämpimässä paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
5. Jaa taikina 16-18 osaan ja leivo ne yksitellen n. 25 cm:n pötköiksi ja yhdista edelleen rinkilöiksi.
6. Aloita keittäminen niistä rinkilöistä, jotka leivoit ensimmäisenä. Keitä kohonneita rinkeleitä noin 1 minuutti suolalla maustetussa vedessä ja pane ne sen jälkeen leivinpaperille pellille.
7. Kypsennä rinkelit uunin keskitasolla 250 asteessa noin 15 minuuttia.