Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
200 g margariinia
Täyte:
runsas 5 dl raparperinpaloja
1dl sokeria
Vuokaan:
margariinia
Voitele paistovuoka, jonka halkaisija on noin 23 cm. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja vanilliinisokeri ja nypi siihen margariini. pane puolet taikinasta voidellun vuoan pohjalle. Ripottele päälle raparperinpalat ja sokeri. pane loput taikinasta raparperien päälle pieninä nokareina. Paista torttua uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Valmis torttu on kauniin kullankeltainen.Tortun seuraksi sopii hyvin inkiväärillä maustettu kermavaahto, kinuskikastike tai jäätelö.
Tarjosin raparperipiirakan kanssa masnikka-ja vaniljajäätelöä
Kommentit