655675.jpg

Taikina:

4 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl vanilliinisokeria

200 g margariinia

Täyte:

runsas 5 dl raparperinpaloja

1dl sokeria

Vuokaan:

margariinia

Voitele paistovuoka, jonka halkaisija on noin 23 cm. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja vanilliinisokeri ja nypi siihen margariini. pane puolet taikinasta voidellun vuoan pohjalle. Ripottele päälle raparperinpalat ja sokeri. pane loput taikinasta raparperien päälle pieninä nokareina. Paista torttua uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Valmis torttu on kauniin kullankeltainen.Tortun seuraksi sopii hyvin inkiväärillä maustettu kermavaahto, kinuskikastike tai jäätelö.

655678.jpg

Tarjosin raparperipiirakan kanssa masnikka-ja vaniljajäätelöä