torstai, 3. toukokuu 2012
Sitruuna-marenkipai
3 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia
1 keltuainen
2 rkl vettä
Täyte:
2-3 pientä tai 1 suuri sitruuna
1 ½ dl vettä
3/4 dl sokeria
3 rkl maissijauhoja
2 keltuaista
Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria
Vuokaan:
margariinia tai voita
Sekoita vehnäjauhot ja rasva keksenään. Lisää samanaikaisesti keltuainen ja vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. jätä taikina 15 minuutiksi kylmään ja painele se sitten paistovuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 10-15 min 225 asteessa keskitasolla. Sekoita kattilassa sitruunoista puristettu mehu, vesi, sokeri,maissijauhot ja keltuaiset. Kuumenna seosta kokoajan sekoittaen,kunnes se sakenee.vatkaa valkuaiset kuivassa puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen kokoajan voimakkaasti vatkaten, kunne svaahto on sitkeää ja kiiltävää. levitä sirtuunakiisseli paistopohjan päälle ja nostele valkuaisvaahto kahdella lusikalla sen päälle. Alenna uunin lämpötila 175 asteeseen ja paista paita uunin alatasossa niin kauan että marenki on saanut kauniin värin (10-15 min). tarjoa torttu jäähtyneenä
Kommentit