3 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia
1 keltuainen
2 rkl vettä

Täyte:

2-3 pientä tai 1 suuri sitruuna
1 ½ dl vettä
3/4 dl sokeria
3 rkl maissijauhoja
2 keltuaista

Marenki:

3 valkuaista
1 dl sokeria

Vuokaan:
margariinia tai voita


Sekoita vehnäjauhot ja rasva keksenään. Lisää samanaikaisesti keltuainen ja vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. jätä taikina 15 minuutiksi kylmään ja painele se sitten paistovuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 10-15 min 225 asteessa keskitasolla. Sekoita kattilassa sitruunoista puristettu mehu, vesi, sokeri,maissijauhot ja keltuaiset. Kuumenna seosta kokoajan sekoittaen,kunnes se sakenee.vatkaa valkuaiset kuivassa puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen kokoajan voimakkaasti vatkaten, kunne svaahto on sitkeää ja kiiltävää. levitä sirtuunakiisseli paistopohjan päälle ja nostele valkuaisvaahto kahdella lusikalla sen päälle. Alenna uunin lämpötila 175 asteeseen ja paista paita uunin alatasossa niin kauan että marenki on saanut kauniin värin (10-15 min). tarjoa torttu jäähtyneenä