275691.jpg

Tässä oli minun synttäritarjoilujen pöytä:) Hirveesti ei ollut tarjottavaa,eik ämitenkään oikea oppisesti aseteltu tarjottavia pöytään:) OLi kinuskikakkua, kinkkupiirakkaa, sillimunaleipiä,kinkkuleipiä, keksejä ja lapsille oli popcornia ja karkkia vielä lisäksi:)


KINUSKIKAKKU


275687.jpg

(pursotus ei kakussani onnistunut,kun en löytänyt pursotinpussia mistään:))


Pohja:

4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja tai Ohrakasta
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon yhdistetyt kuivat aineet siivilän läpi, samalla sekoittaen. Kaada taikina 2 ½ litran vuokaan.Paista 175 asteessa noin 40 min. Kumoa kakku jäähtyneenä ja leikkaa kolmeen osaan. (itse käytin vuokaa joka on halkasijaltaan 24 cm).

Täyte:

1 prk maitorahkaa
n. 1dl sokeria tai juoksevaa hunajaa
2 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
1 rkl kiehuvaa vettä
3-4 dl mansikoita
2 dl kuohukermaa

Sekoita maitorahkaan hunaja tai sokeri sekä mausteet. Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä, purista liika vesi pois ja liuota liivatelehdet kiehuvan kuumaan veteen. Kaada liivate ohuena nauhana maitorahkaseoksen joukkoon samalla sekoittaen. LIsää mansikat ja vaahdotettu kerma. Kostuta kakkupohjat esim. vaniljasokerilla maustetulla maidollasitä mukaan, kun kokoat kakkua. Levitä kahteen kerrokseen täytettä. Nosta päällimmäinen pohja päälle ja kostuta se. Voit antaa kakun kostua jääkaapissa muutaman tunnin enne kuorrutusta ja koristelua.

Kuorrutus:

1 ½ dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl voita

Reunoille:

3-5 dl kuohukermaa
2 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä hiljalleen, kunnes seos sakenee, noin 10 min. Kokeile pisaralla kakun päälle: jos se ei imeydy,kuorrutus on valmista. Lisää vaniljasokeri ja voi. Kaada kinuski kuumana kakun päälle. Levitä tai pursota reunoille kermavaahtoa.