teinpä tänä jouluna elämäni ensimmäisen kerran imellettyä perunalaatikkoa. unohdin ostaa foliovuokia,niin tein tuollaiseen isoon vuokaan. Onnistu kyllä todella hyvin ja oli erittäin hyvää vaikka itse sanonkin:)

 

1 kg jauhoisia perunoita

½ dl jauhoja

n. 4-5 dl maitoa

50 g sulatettua voita

muskottia,suolaa

siirappia oman maun mukaan.

Keitä kuoritut perunat suolattomassa vedessä kypsiksi. Soseuta ne vaikka sauvasekoittimella. Lisää jauhot ja anna soseen imeltyä yön yli lämpimässä paikassa. Sekoita seosra muutamia kertoja. Lisää sulatettu voi,maito,siirappi ja mausteet. Sekotia hyvin. Lisäälisää maitoa sen verran että saat tasaisen vellimäisen seoksen. kaada seos voideltuihin vuokiin, jätä vuoat vajaiksi, koska seos saattaa kiehua yli. Paista hitaasti 150 asteisessa uunissa noin 3 tuntia.

Itse en laittanut muskottia,kun unohdin sitä ostaa.