228462.jpg

(juuri uunista tullut piirakka)

 

Pohja:

5 dl maitoa

50 g hiivaa

2 munaa

n. 2 tl suolaa

n. 2 dl sokeria

3 tl kardemummaa

n. 10 dl vehnäjauhoja

150g  margariinia

Pinnalle:

4 omenaa (itse käytin pakastettuja valmiiksi lohkottuja omenoita)

ripaus sokeria ja kanelia

kookoshiutaleita

 

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Vatkaa joukkoon munat, suola, sokeri, kardemumma ja suurin osa vehnäjauhoista. Jatka jauhojen lisäämistä käsin tai koneessa alustaen. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen rasva ja vaivaa taikina pehmeäksi kiinteäksi palloksi. Peitä taikinakulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi.  Kun taikina on kohonnut jaa se kahteen osaan. Kauli molemmista osista uunipellin kokoinen levy. Laita levyt uunipellille leivinpaperin päälle. Laita levyille omenalohkoja, ripottele pinnalle sokeria, kanelia ja kookoshiutaleita. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjo piirakka vaniljakastikkeen kanssa.

(vaniljakastikkeena käytin blå bandin valmis  kastike aineksia lisätään yhden pussin sisältö 4 dl maitoa sekoitetaan tasaiseksi ja annetaan tekeytyä jääkääpissä 10 minuuttia)

228463.jpg

(valmis annos omenapiirakkaa)