Tässä kuva pitkoista ilman täytettä.

 

Ohjeesta tulee 2 pitkoa. Minä tein yhden ison pitkon,pienen pitkon ja kaksi tavallista pullaa :D

2 ½dl maitoa

1 pss kuivahiivaa (11g)

1 muna

3/4 dl sokeria

½ rkl kardemummaa

3/4 tl suolaa

noin 7 dl vehnäjauhoja

75 g  margariinia tai voita

 

Voiteluun ja pinnalle:

kananmunaa

raesokeria

mantelilastuja

 

Täyte 1 pitkolle:

2 dl kuohukermaa

1 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

 noin 1 dl mansikka- tai vadelmahilloa

 

Lämmitä maitoa hieman kädenlämpöiseksi,noin 42 asteiseksi. Sekoita hiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää joukkoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Vaivaa taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla 20-30 minuuttia.

Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä ja jaa se puoliksi. Pyörittele kumpikin taikinapala 3 ohueksi säikeeksi ja letitä pitkoiksi. Nosta pitkot leivinpaperin päälle pellille, peitä liinalla ja kohota lämpimässä paikassa hyvin, noin 20 minuuttia. Voitele pitkot munalla ja koristele raesokerilla sekä mantelilastuilla. Paista 200 asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 15 minuuttia. Anna pitkojen jäähtyä.

Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Halkaise pitko pituussuunnassa puoliksi, Levitä hillo ja pursota kerma pohjan päälle. Nosta kansi päälle tarjoa teen tai kahvina kanssa.

 

 

 

VINKKI! Pitkon viipaloiminen annospaloiksi käy helpoimmin ilman täytettä. Halkaise ja viipaloi pitko, levitä täyte pohjaviipaleelle ja asettele kansiviipaleet päälle.

 

 

Pitkon täytteenä vadelmahilloa ja kermavaahtoa. Olisi pitänyt leikata annospaloiksi ensin ja sitten täyttää palat. Ja minä kun en vielä ole saanut hankittua pursotinvälineitä,niin jouduin lusikalla vain pistämään kermavaahdon:(

 

Tein 2 tälläistä. Tässä täytteenä kermavaahto ja mansikkahillo.