1058760.jpg

vasemmalla puolella vanilja-suklaapullat ja oikealla puolella suklaa-rahkapullat. tein litran taikinasta puolet rahkapullia ja puolet vanilja-suklaapullia.

Taikina:

1 l maitoa

50 g hiivaa

2 rkl kardemummaa

reilu 1 dl sokeria

2 munaa

150 g sulatettua margariinia

vehnäjauhoja (en mitannut,mutta veikkaisin että 15 dl tuli taikinaan jauhoja)

 

Suklaa-rahkatäyte:

1 prk maitorahkaa

2 rkl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

1 kananmuna

100 g maitosuklaata rouheena

 

Vanilja-suklaatäyte:

2 pss Blå band vanhan ajan vaniljakastike jauhetta

4 dl maitoa

100 g maitosuklaata rouheena

 

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi,murewnna hiiva maidon joukkoon. Lisää sekaan munat,sokeri, kardemumma ja sulatettu rasva. Alusta jauhot joukkoon. Taikinan pitää irrota kulhosta. Anna taikinan kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa. Sillä välin kun taikina kohoo voit tehdä täytteet.

Rahkatäyte: Sekoita kulhossa sekaisin maitorahka,kananmuna,sokerit ja suklaa.

Vanilja-suklaatäyte: Sekoita vaniljakastike ainekset maitoon ja lisää joukkoon suklaa. Anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa 10 minuuttia.(kastikekesta pitää tulla paksua).

Kun taikina on kohonnut leivo se pyöreiksi pulliksi, kohota pullia vielä hetki leivinpaperin päällä pellillä liinalla peitettynä. Paina juomalasin pohja vehnäjauhoon ja tee pulliin syvennys. Voitele reunat kananmunalla ja levitä täytettä pulliin. Paista pullia 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

1058760.jpg

Jos ohje kuullostaa sekavalta niin voi kysyä neuvoa:)