tässä muffinivuokii ntehtynä,tuli vähän matalat ja vaaleita.Tein myös kakkuvuokaan kakku version,kun muffini vuoat loppu kesken.

En tiedä mistä johtuu mutta minulel ei oikein tunnu nuo runebergin tortut ikinä onnistuvan. Ja lisäksi teen aina liian löysää varmaan tuosta valkoisesta sokerikuorrutteesta,kun se leviää joka paikkaan:(

No nämä oli kyllä hyviä,vaikak ulkonäkö onkin aika ruma. Harjoittelemalla varmaan opin tekemään nätimipiä,tämä kun oli toinen kerta kun tein.

 

2 munaa

3 dl sokeria

2 dl kermaa

2 tl leivinjauhetta

1 dl mantelirouhetta

200 g sulatettua margariinia tai voita

4 dl korppujauhoja

4 dl vehnäjauhoja

(punssia ksotutukseen)

Vaahdota munat ja sokeri. sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kerma ja jäähtyny margariini- tai voisula muna vaahtoon ja lpuksi kuivat aineet.

Jaa taikina pieniin voideltuihin vuokiin ja paista 200 asteessa noin 12 min. Tai niinkuin minä tein,että kaadoin taikinan irtopohja vuokaan,jossa pohjalla oli leivinpaperia ja reunat hiukan voideltu. Paista irtopohja versiota noin 40 min 200 asteessa.

Kostuta halutessasi lämpimät tortut punssilla.

Koristele tortut/kakku vadelmahillolla ja valkoisella sokerikuorrutteella.

Tässä kakku version paloja. Kuten huomaa valkoinen kuorrute levinnyt,joten yritin paikata joulusta jääneellä punaisella. En tajua miksen alun alkaen käyttäny punaista :O