150 g margariinia tai voita

1 dl sokeria

1 muna

2 ½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Täyte:

 

4 suurta omenaa (itse käytin pakastettuja valmiiksi lohkottuja omenoita kuorineen.)

1tl kanelia

1 tl vanilliinisokeria

2-3 rkl sokeria

 

vuokaan: 

margariinia taivoita

 

voitele piirakkavuoka kevyesti rasvalla ja pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna edellen vatkaten. Lisää jauhoseos kaapimella sekoittaen. Levitä valmis taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Poista omenista siemenkota ja kuori. Leikkaa omenat lohkoiksi ja aseta tortun pinnalle. Sekoita mausteet ja ripottele omenien päälle. Kypsennä piirakkaa uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. Tarjoa haaleana vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.