Bongasin tämän ohjeen Vilijaanan blogista sattumalta,ja ajattelin piiitkästä aikaa kokeilla. Viimeksi olen tehnyt karjalanpiirakoita ammattikoulun alkuaikoina varmaan 5 vuotta sitten....:D

 

Kuoritaikina:

 

2 dl vettä

2 tl suolaa

2 dl vehnäjauhoja

2 ½ dl ruisjauhoja

 

Täyte:

Riisipuuroa

 

 

Sekoita kylmään veteen suola ja jauhot hyvin, mutta varo vaivaamasta taikinaa liikaa. leivo taikina tangoksi ja jaa se noin 22 osaan. pyöritä palat palloiksi ja paina litteämmiksi kakkaroiksi. Ripottele jauhoja väliin ja peitä leivinliinalla tai muovilla. kauli palat ohuiksi piirakankuoriksi ja pinoa keoksi ripottaen runsaasti jauhoja väliin. Täytä kuoret riispuurolla, jättäen n. 1 cm:n reunan kääntämistä varten,käännä reunat ja rypytä ne täytteen päälle. Paista piirakoita 250 asteessa,kunnes ovat pohjasta kovettuneet ja päältä kaunnin ruskena täplikkäitä. Voitele piirakat voisulalla ja peitä leivinliinalla tai voipaperilla.