Ohjeesta tulee 2 kpl. Minä en tehnyt rinkeleitä,näin mahtui pienille pelleilleni paremmin :)

 

1 punainen paprika

1 vihreä paprika

200 g fetajuustoa

25 g tuorehiivaa

5 dl vettä

2 rkl oliiviöljyä

2 tl suolaa

13-14 dl vehnäjauhoja

Huuhtele paprikat ja poista niistä kannat ja siemenet. Kuutioi hedelmälihat hyvin pieniksi kuutioiksi. Raasta fetajusuto (itse leikkasin pieniksi kuutioiksi).

Murenna hiiva kulhoon. Kaada hiukan kädenlämpöistä vettä hiivan päälle ja sekoita, kunnes se liukenee. Lisää joukkoon loput vedestä, öljy, paprikakuutiot, juusto, suola ja melkein kaikki vehnäjauhot. Säästä niistä hiukan leipomiseen. Vaivaa tai alusta taikinaa voimakkaasti, kunnes se irtoaa kulho nreunoista. Kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa kimmoisaksi. Lisää samalla loput jauhot. Jaa taikina kahdeksi palaksi. Kaaviloi palat noin 20 cm*30 cm:n levyiksi. kierrä levyt rulliksi pitkä sivu edellä ja käännä rullat rinkeleiksi leivinpaperin päälle pellille. Kohota leipiä liinan alla noin 20 minuuttia. Leikkaa rinkeleihin terävällä veitsellä muutamia poikittaisia viiltoja. Paista leipiä uunin alatasolla 250 asteessa noin 5 minuuttia. Alenna lämpö 200 asteeseen ja kypsennä vielä noin 20 minuuttia. Jäähdytä leivät ristikolla.