5 dl vettä

1 pss kuivahiivaa

ripaus valkosipuli suolaa

2 rkl sokeria

7 dl vehnäjauhoja

50 g sulatettua margariinia

2 dl neljänviljan hiutaleita

noin 3 dl porkkanaraastetta

 

Lämmitä vesi noin 42 asteiseksi..Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää nesteeseen. Lisää joukkoon valkosipulisuola ja sokeri. Alusta jauhot,neljänviljan hiutaleet ja porkkanaraaste joukkoon ja lopuksi rasva.Lisää jauhoja jostarvis,nini että taikian irtoaa käsistä ja kulohtsa,taikina saa kutienkin olal pehmeää. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi. Leivo kohonnessta taikinasta sämpylöitä ja anna nidien kohota vielä hetki liinan alla. Paista 225 asteessa noin 15 min.