noin 12kpl

 

4 dl vettä

3 dl Nalle Neljän Viljan-hiutaleita

1 pss kuivahiivaa

2 rkl sokeria

1 tl suolaa

½ dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta tai sulatettua margariinia

5 dl vehnäjauhoja

 

Voiteluun: vettä

Pinnalle: hiutaleita

 

Lisää +42 (reilusti kädenlämpöiseen) veteen hiutaleet, joiden joukkoon kuivahiiva on sekoitettu. Lisää sokeri, suola, rasva ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina 12 osaan esim. kahden ruokalusikan avulla leivinpaperien päälle pelleille. Ripottele pinnalle jauhoja ja taputtele pyöreiksi leipäsiksi. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Voitele leipäset vedellä ja ripottele pinnalle hiutaleita. Paista uunin keskitasossa 8-10 minuuttia.