1058789.jpg

200 g margariinia

1,5 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 muna

0,75 dl maitoa

1 tl leivinjauhetta

1 tl vanilliinisokeria

2-3 omenaa

Sulata rasva tai käytä pullomargariinia. ( 1dl pullomargariinia vastaa 100g leivontamargariinia). Sekoita rasva sokerin kanssa kulhossa. Lisää jauhot (älä lisää vielä leivinjauhetta). Jauhot kannattaa lisätä vähitellen,sillä taikinasta ei saisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa. Ota kupillinen taikinaa sivuun, se ripotellaan piirakan/leivoksien päälle. Lisää nyt kulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. kaada taikina voideltuun piirakka vuokaan tai silikoniseen vuokaan josta tulee pieniä leivoksia. Ripottele omenat takinan päälle. Ripottele lopuksi päälle kanelia, sokeria ja sivuun alussa jätetty taikina. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Parasta leivokset on tarjoiltuna vaniljajäätelön, vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera.