1015988.jpg

kuva on todella huono ja ruman näköinen kun kakun täyte valui pitkin poikin.

Ohje tulee myöhemmin

 

murotaikina:

3,5 dl vehnäjauhoja

125 g jääkaappikylmää voita pieninä kuutioina

0,5 dl jääkylmää vettä

mittaa kaiki muut aineet kulhoon paitsi vesi ja nypi ainekset murumaiseksi seokseksi. Voit laittaa ainekset myös monitoimikoneen kulhoon ja sekoittaa nopeasti taikinaksi. tee taikinan keskelle syvennys ja kaada vesi siihen. sekoita seos puukauhalla ja muovaile käsin nopeasti tasaiseksi palloksi. Kääri taikina kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia ennen kun teet siitä piirakan.

Täyttämättömän murotaikina pohjan kypsennys:

painele kylmä taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Paina taikinalle kevyesti foliota ja pane foliolle runsaasti esim. kuivattuja herneitä painoksi. Paista pohjaa 175-180 asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä, poista herneet ja folio ennen suklaatäytteen lisäämistä.

suklaakerros:

150 g tummaa suklaata

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sivele suklaa esim. pullasudilla kypsän, jäähtyneen torttupohjan sisäpinnalle. anna kovettua täysin ennen suklaakreemin lisäämistä.

 

Suklaakreemi:

2 dl kuohukermaa

300 g tummaa suklaata

3 keltuaista

40 g voita

Kuumenna kerma kiehuvaksi ja kaada se kulhoon paloitellun suklaan päälle. Sekoita hyvin. Lisää heti keltuaiset hyvin vatkaten ja lopuksi voi. Sekoita tasaiseksi. kaada kreemi suklaalla sivellylle tortulle ja laita jääkaappiin hyytymään.