902878.jpg

(piirakkani hiukan epäonnistui;en saanut omenia nätisti,kun oli aika isoja lohkoja ja kerkisi palamaan hiukan reunoista. Minulla on täällä toisenlainenkin omenapiirakan ohje)

150 g margariinia tai voita

1 dl sokeria

1 kananmuna

2 ½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

4 suurta omenaa

1 tl kanelia

1 tl vanilliinisokeria

2-3 rkl sokeria

 

Voitele piirakkavuoka kevyesti rasvalla ja pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten. Lisää jauhoseos kaapimella sekoittaen. Levitä valmis taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Poista omenista seimenkota ja kuori. Leikkaa omenat lohkoiksi ja astea ne tortun pinnalle. Sekoita mausteet ja ripottele omenien päälle. Kypsennä piirasta uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. Tarjoa piiras haaleana vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.