377216.jpg

Tiedän että oikeisiin runebergin torttuihin kuuluu vadelmahillo,mutta arvatkaas muistinko ostaa kaupasta:( no en muistanut ja vielä ohjeeseen kuului mantelit,mutta käytin hasselpähkinäjauhetta.
Kyllä täytyy sanoa että oli hyviä mansikkahillolla ja mutta vielä parempia olisi ollut vadelmahillolla.

100 g margariinia
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhetta
½ dl manteleita (itse käytin samanverran hasselpähkinäjauhetta)
1 tl leivinjauhetta
(1 tippa karvasmantelia,tämän jätin itse kokonaan pois)

Pinnalle:
vadelmahilloa (minä käytin mansikkahilloa)

Sokerivesikuorrute:
½ rkl sitruunamehua
1 rkl vettä
2-3 dl tomusokeria

Lisäksi: 12 paperivuokaa


Vatkaa margariini ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Mausta taikina halutessasi tipalla karvasmantelia. Jauha mantelit ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan ja sekoita taikina puuhaarukalla tasaiseksi. Pane pellille 12 paperista leivosvuokaa ja jaa taikina niihin. Paista torttuja 200 asteessa uunin keskitasossa noin 10 minuuttia. Sekoita kuorrutuksen aineet ja tee siitä lusikalla valuttaen rengas jokaisen tortun pinnalle. Aseta renkaan keskelle hilloa.