Pohja:
4 dl vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
100 g sulatettua voita/margariinia
n. 10 dl vehnäjauhoja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.Sekoita joukkoon muut aineet. Kohota liinalla peitettynä hetki. Vaivaa taikinaa työpöydällä voimakkaasti ja kauli pohja pellin kokoiseksi levyksi. Anna kohota pellillä liinalla peitettynä.
Täyte:
400 g jauhelihaa
250 g kinkkusuikaleita
567 g säilyke ananaspaloja
2 tlk tonnikalaa ( a´ 185/140 g)
170 g aura juustoa
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
3 rkl tomaattipyrettä tai ketsuppia
Pinnalle:
Juustoraastetta oman maun mukaan.
Ruskista jauheliha,mausta halutessasi suolalla ja jauhelihamausteella.Viipaloi sipuli ja pilko valkosipuli. Valuta ananaspalat ja tonnikalat.Raasta juusto valmiiksi,ellet käytä valmista juustoraastetta. Levitä ketsuppia pizzapohajn päälle ja laita sitten muut täytteet pohjan päälle haluamassasi järjestyksessä, juustoraaste tietenkin päällimmäiseksi. Paista pizzaa 250 asteessa 15-20 minuuttia.
( Ohjeesta tulee 2 uunipellin kokoista pizzaa).
Kommentit