196414.jpg

 

Pohja:

4 dl vettä

50 g hiivaa

1 tl suolaa

100 g sulatettua voita/margariinia

n. 10 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.Sekoita joukkoon muut aineet. Kohota liinalla peitettynä hetki. Vaivaa taikinaa työpöydällä voimakkaasti ja kauli pohja pellin kokoiseksi levyksi. Anna kohota pellillä liinalla peitettynä.

 

Täyte:

400 g jauhelihaa

250 g kinkkusuikaleita

567 g säilyke ananaspaloja

2 tlk tonnikalaa ( a´ 185/140 g)

170 g aura juustoa

1 sipuli

3 valkosipulin kynttä

3 rkl tomaattipyrettä tai ketsuppia

Pinnalle:

Juustoraastetta oman maun mukaan.

 

Ruskista jauheliha,mausta halutessasi suolalla ja jauhelihamausteella.Viipaloi sipuli ja pilko valkosipuli. Valuta ananaspalat ja tonnikalat.Raasta juusto valmiiksi,ellet käytä valmista juustoraastetta. Levitä ketsuppia pizzapohajn päälle ja laita sitten muut täytteet pohjan päälle haluamassasi järjestyksessä, juustoraaste tietenkin päällimmäiseksi. Paista pizzaa 250 asteessa 15-20 minuuttia.

( Ohjeesta tulee 2 uunipellin kokoista pizzaa).