194892.jpg

 

400 g jauhelihaa

500 g simpukka pastaa tai muuta kuvio pastaa

3 valkosipulinkynttä

1 sipuli

suolaa

jauhelihamaustetta

valkopippuria

paprikajauhetta

 

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Voit halutessasi lisätä pastan keitinveteen yhden lihaliemikuution.Kuori ja pilko sipuli kuutioiksi ja hienonna kuoritut valkosipulin kynnet. Paista jauheliha kuumassa pannussa kypsäksi,heitä sekaan sipuli,valkosipuli ja oman maun mukaan mausteita. Valuta kypsät pastat ja sekoita ne jauhelihan kanssa keskenään. Tarjoa "mössö" paistetun kesäkurpitsan ja tomaatti lohkojen kera.

PAISTETUT KESÄKURPITSAT

Pilko noin 500g painoinen kesäkurpitsa kuutioiksi. Laita kuutiot kannelliseen kulhoon. Lisää joukkoon vähän rypsiöljyä,valkosipulia,paprikajauhetta, valkopippuria, suolaa ja mustapippuria. Laita kansi kulhoon ja ravistele hetki. Anna kesäkurpitsa kuutioiden maustua noin tunnin ajan kulhossa. Sen jälkeen paista niitä hetki pannulla,niin että saavat kauniin värin. Nämä kesäkurpitsa kuutiot kannattaa valmistaa ennen kuin rupeaa tekemään itse pääruokaa.